Els dies 8 i 9 de novembre Manresa celebra el Congrés d’Economies Comunitàries, una cita que tindrà lloc els dies 8 i 9 de novembre a la Sala Els Carlins.
Vol ser un punt de trobada, reflexió i intercanvi d’experiències alternatives al capitalisme que estan donant respostes exitoses a les crisis socials, econòmiques i mediambientals. S’abordaran temes com la gestió col·lectiva dels recursos naturals davant la crisi climàtica, les cures més enllà de la família tradicional, la cooperació en situacions d’emergència i la lluita contra el racisme.
Enguany, el programa de xerrades i ponències vol ser encara més pràctic i concret: superant els debats teòrics, el que es podran conèixer són experiències reals que ja existeixen, que funcionen exitosament en algun indret del món i que permeten inspirar iniciatives similars en altres territoris. Així, amb vistes enfora, però amb arrels a Manresa, la trobada també vol servir per reforçar i impulsar els projectes socials existents a la ciutat.
Entre les diferents xerrades que es duran a terme destaquen “Gestió comunal de recursos naturals” amb Joan Arévalo de la Comunitat Minera d’Olesa), Xosé Antón Araúxo de Comunidade de Montes de Couso i Ariadna Tremoleda de la Fundació Emprius.
Aquesta taula explorarà experiències de gestió comunal de recursos naturals com l’aigua, terres i boscos, unes iniciatives que promouen la cultura i pràctiques dels béns comuns naturals com a estratègia per la sobirania local, i l’enfortiment de comunitats resilients i sostenibles.